Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti beneficiaza de o sectie de oncologie medicala ce a fost inaugurata in data de 15 iunie 2012. La eveniment au luat parte atat reprezentanti ai autoritatilor cat si nume marcante ale medicinei romanesti, cum ar fi secretarii de stat in Ministerul Sanatatii, conf. univ. dr. Alexandru Rafila si dr. Florin Bodog, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, si prof. univ. dr. Dragos Vinereanu, directorul medical al Spitalului Universitar.

„Orice imbunatatire a serviciilor pentru pacienti bucura autoritatile, bucura Ministerul Sanatatii. Beneficiarul adevarat al acestor imbunatatiri si al acestor activitati este pacientul”, a declarat dr. Florin Bodog, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Sectia de Oncologie a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti dispune de un tomograf special pentru investigarea cat mai eficienta a pacientilor cu probleme oncologice.

„Spitalul Universitar de Urgenta este primul spital general care investeste pentru pacientii oncologici, alocand un tomograf special pentru investigarea acestor pacienti si sper ca si alte spitale generale sa urmeze acest exemplu. Mi se pare extraordinar sa poti sa oferi la timp diagnostic si implicit tratament”, a precizat dr. Dan Corneliu Jinga, medic primar oncologie in cadrul Spitalului Universitar.