Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, acreditat ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare

0
202

Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti (SUUB), prin sectia Hematologie, a fost recunoscut oficial ca centru de expertiza pentru boli hematologice rare, informeaza un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei.

„in Romania sunt diagnosticati cu afectiuni rare peste 1 milion de pacienti, iar acreditarea unui astfel de centru in Romania da o sansa bolnavilor care sufera de astfel de afectiuni de a fi tratati in tara la standarde internationale. SUUB este singurul spital din Romania, acreditat ca centru de expertiza pe boli hematologice rare si in cadrul caruia sunt derulate si progame nationale prin Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti”, se arata in comunicatul de presa.

Potrivit documentului, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti se afla si Centrul European de Excelenta in Mastocitoza, membru al retelei ECNM, care are peste 3000 pacienti inregistrati in 19 tari europene. Centrele de Expertiza in domeniul bolilor rare reprezinta un prim pas si cel mai important in construirea retelelor de centre de expertiza in boli rare afiliate retelei europene – European Reference Networks (ERNs), explica reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta.

Potrivit acestora, printre bolile hematologice care sunt incluse in acest spectru se numara alaturi de Mastocitoza sistemica si Purpura Trombocitopenica Imuna (PTI), Hemoglobinuria paroxistica nocturna (HPN), Leucemiile acute si Leucemia celulelor T la adulti (ATL) sau Boala Gaucher (BG).

Articolul precedentStudii: Romania, pe locul 4 si 7 in topul tarilor europene unde adolescentii de 13 si 15 ani fumeaza saptamanal
Articolul următorProf. univ. dr. Alexandru Rafila: „Este nefiresc sa inregistram atatea decese cauzate de rujeola”