Spitalul Municipal Mangalia: Contract de finanţare privind investiţiile în sistemele informatice şi de infrastructură digitală

0
207
Foto: Facebook/Spitalul Municipal Mangalia – Oficial

Reprezentanţii Spitalului Municipal Mangalia vor semna, în curând, contractul de finanţare privind investiţiile în sistemele informatice şi de infrastructură digitală pentru un proiect cu finanţare guvernamentală, prin programul PNRR, destinat unităţilor sanitare publice.

Ministerul Sănătăţii a finalizat evaluarea documentaţiei depusă de către unitatea medicală, aceasta calificându-se pentru finanţarea obiectivului de investiţii.

Proiectul se referă la achiziţionarea de echipamente informatice şi materiale digitale care vor contribui la eficientizarea fluxului de lucru la nivelul managementului resurselor umane, al serviciilor de securitate, al documentelor, în cadrul unităţii sanitare, dar şi la dezvoltarea unor noi module informatice care vor deservi unitatea spitalicească din sudul litoralului:

„Acest proiect va simplifica din plin activitatea noastră la nivelul managementului informatic, administrativ sau al bazei de date a spitalului, asigurându-se o mai bună coordonare şi interconectare la sistemul de lucru din cadrul spitalului. De asemenea, implementarea proiectului va asigura o mai bună operabilitate în ceea ce priveşte evidenţa pacienţilor noştri, mai ales în perioada sezonului estival, când numărul celor care se adresează spitalului înregistrează o creştere semnificativă”, a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan.

În ultimii ani, Spitalul Municipal Mangalia a cunoscut o schimbare majoră, în ceea ce priveşte eficientizarea activităţilor medicale, prin înfiinţarea unor noi compartimente şi dotări, conform standardelor de calitate, dar şi prin reamenajarea spaţiilor existente în secţii cu o activitate medicală intensă. S-au înfiinţat mai multe cabinete de specialitate, au fost renovate şi dotate sălile de operaţie şi au fost aduşi medici noi care profesează în cadrul spitalului.

Articolul precedentGalați: Spitalele din administrarea Primariei, finanţate, prin PNRR, cu peste 17 milioane lei pentru proiecte de digitalizare
Articolul următorReuniunea OMS/Europa Ecosistem de inovare pentru sănătatea publică – Crearea unui front de colaborare regional pentru valorificarea inovațiilor în domeniul sănătății