Galați: Spitalele din administrarea Primariei, finanţate, prin PNRR, cu peste 17 milioane lei pentru proiecte de digitalizare

0
218
facebook/ Ionut Pucheanu

Autoritățile locale din Galaţi precizează că spitalele pe care le are în administrare Primăria, respectiv Spitalul pentru Copii „Sfântul Ioan”, Maternitatea „Buna Vestire” şi Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, vor beneficia de o finanţare de peste 17 milioane lei, prin PNRR, pentru proiecte de digitalizare:

„Proiectele pentru digitalizarea celor trei unităţi medicale aflate în administrarea Primăriei municipiului Galaţi (Spitalul pentru Copii, Maternitatea şi Spitalul de Psihiatrie) vor primi finanţare prin PNRR, în total este vorba despre 17,7 milioane de lei (5,9 milioane de lei pentru fiecare spital). În principal, este vorba despre extinderea componentelor hardware ale reţelei de comunicaţii, de actualizarea şi instalarea de software pentru reţele, pentru sisteme de securitate şi instalarea de echipamente hardware etc.”, transmite, într-un comunicat, Primăria Galaţi.

„Primăria municipiului Galaţi a realizat în ultimii ani investiţii fără precedent în cele trei spitale şi are în derulare multe alte proiecte. La Spitalul pentru Copii a fost construită deja o clădire modernă pentru primirea urgenţelor, iar în curând va deveni funcţională o nouă clădire pentru ambulatoriu, în timp ce principalul corp de clădire este în modernizare. La Spitalul Clinic de Psihiatrie ‘Elisabeta Doamna’ a fost construit un nou ambulatoriu de specialitate. La Maternitatea ‘Buna Vestire’ sunt în plină desfăşurare lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului. De asemenea, aici este în derulare şi proiectul privind reabilitarea şi eficientizarea energetică a clădirii spitalului”, subliniază sursa citată.

Articolul precedent(VIDEO) Măsuri de prim-ajutor în caz de sufocare: Cum aplicăm corect manevra Heimlich
Articolul următorSpitalul Municipal Mangalia: Contract de finanţare privind investiţiile în sistemele informatice şi de infrastructură digitală