Spitalul Militar Central ”Dr. Carol Davila” împlinește pe 13 septembrie 189 de ani de la înființare

0
1223

Spitalul Militar Central ”Dr. Carol Davila” împlinește luni, 13 septembrie, 189 de ani de la înființare.

”În anul 2020, la 189 de ani de existență, Spitalul Militar Central are cea mai performantă resursă umană, oameni profesioniști, cu dorință continuă de perfecționare și autodepășire, cu empatie față de pacienți, cadre medicale dar și personal administrativ devotat, resursă umană care reprezintă adevăratul tezaur al spitalului. Și vreau să vă spun că suntem toți, personal medical activ sau în rezervă, animați de o stare de spirit specială, mândria de a face parte din această entitate, numită Spitalul Militar Central. Pot spune că acest an a dovedit că noi, toți, am fost, suntem și vom fi o particică din spiritul Spitalului Militar Central, căci Tradiția merge mai departe, cu Profesionalism, câștigând Încrederea celor care au nevoie de noi”, a declarat general maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” în cadrul unui interviu postat pe pagina unității sanitare.

În prezent, Spitalul Militar Central are 1.300 de paturi, peste 2.000 de angajați. Potrivit conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu, în toată această perioadă de grea încercare activitatea spitalului s-a desfășurat fără întreruperi, pacienții fiind pe primul plan.

”Oamenii au fost mereu în priză, nu au fost întreruperi de activitate, dar e adevărat că am reorganizat secțiile în funcție de cerințele legislative și de necesarul nostru. Din data de 15 martie și până acum, în spital au fost internați, în regim de spitalizare continuă (la pat) un număr de 10.084 pacienți, alți 11.697 au beneficiat de servicii medicale oferite în regim de internare de zi iar 9.812 au primit consultații în Ambulatoriul integrat al unității noastre. Mai mult decât atât, am preluat, de la alte spitale, pacienții din programele naționale. Acest lucru s-a datorat faptului că multe unități medicale nu au mai putut susține programele – fie pentru faptul că au devenit spitale COVID, fie că temporar nu au mai avut personal medical dedicat”, a mai subliniat comandantul Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

 

Articolul precedentEMA a început evaluarea cererii de autorizare a unui medicament pentru tratarea adulților cu COVID-19
Articolul următorPovestea unui bucureştean de 87 de ani, grav bolnav, vindecat de COVID-19. Cum a fost posibil