Spitalul Județean Zalău își triplează capacitatea de tratare a urgențelor

0
184
Foto: magazinsalajean.ro

Spitalul Județean de Urgență Zalău a înregistrat o creștere semnificativă a capacității de tratament pentru urgențe, în urma implementării unui proiect european ce a permis extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU). Astfel, spitalul poate trata acum aproximativ 250 de pacienți pe zi.

„Capacitatea de tratare a spitalului (Unității de Primiri Urgențe – n.r.) a crescut de trei ori, aproximativ. Reușim să tratăm și să investigăm chiar și 250 de pacienți pe 24 de ore. Am ajuns să avem două linii de gardă în UPU, cu un număr între doi și patru medici pe linia de gardă. Urgențele de pediatrie sunt asigurate separat. Funcționează un laborator de radiologie, care este dotat cu un computer tomograf și cu un aparat ultramodern de radiografii cu raze X, care vin în sprijinul evaluării corecte și rapide a ceea ce înseamnă urgențe ce necesită astfel de investigații,” a declarat doctorul Alexandru Iliescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și a avut o valoare totală de 24 de milioane de lei. În cadrul acestuia, Unitatea de Primiri Urgențe a fost extinsă de la 800 la circa 2.400 de metri pătrați, creând astfel mai mult spațiu pentru compartimentele Urgențe Adulți, Urgențe Pediatrie, Ortopedie, Ginecologie, Imagistică și alte specialități.

„Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din localitate a fost extinsă, modernizată și dotată cu aparatură de ultimă generație, printr-un proiect european al CJ,” a mai adăugat directorul medical al unității.

În plus, pentru a putea gestiona mai eficient numărul mare de pacienți, UPU Zalău beneficiază de echipamente de înaltă performanță, inclusiv un computer tomograf și aparate de radiografii cu raze X, care permit diagnosticarea rapidă și precisă a pacienților care necesită tratament de urgență.

Proiectul a fost esențial pentru creșterea capacității de intervenție a unității, care anual primește aproximativ 40.000 de pacienți. „Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul are o valoare totală de peste 24 de milioane de lei,” a subliniat administrația județeană.

Articolul precedentSpitalul Județean Galați oferă tratamente avansate pentru cancer prin tehnologii de ultimă generație
Articolul următorMinistrul Sănătății avertizează asupra riscurilor medicamentelor cumpărate din surse nesigure