Spitalul Județean Galați primește cel mai performant robot de preparare a citostaticelor din România

0
115

Spitalul Județean Galați a primit cel mai performant dispozitiv automatizat de preparare a tratamentelor de chimioterapie din România, o investiție esențială pentru sistemul medical local. Acest echipament inovativ, în valoare de peste 2 milioane de lei, va revoluționa modul în care sunt administrate tratamentele oncologice, asigurând siguranță totală pacienților și personalului medical.

„Cel mai performant robot de preparare a citostaticelor din țară a intrat în dotarea Spitalului Județean Galați. Este un pas uriaș pentru sistemul medical din regiunea noastră!”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Principalele beneficii ale acestui sistem automatizat includ:

  • Dozare perfectă, fără erori, eliminând riscul greșelilor umane.
  • Siguranță totală pentru personalul medical, protejat de contactul cu substanțele periculoase utilizate în chimioterapie.
  • Optimizarea medicamentelor, reducând pierderile și costurile.
  • Eficiență crescută, esențială pentru cei peste 70 de pacienți care fac zilnic chimioterapie la spital.
  • Trasabilitate completă a fiecărei doze de tratament, monitorizată și controlată.
  • Reducerea timpului de așteptare pentru administrarea tratamentelor vitale.

„Este un pas uriaș pentru sistemul medical din regiunea noastră, iar acest robot revoluționar va asigura o precizie și siguranță deosebite. Facem totul pentru a îmbunătăți tratamentele și condițiile pentru pacienții oncologici din Galați”, a mai adăugat Costel Fotea.

După instalarea robotului, echipa medicală va participa la un instructaj specializat, programat pentru săptămâna viitoare, pentru a învăța cum să utilizeze echipamentul la capacitate maximă.

Această investiție face parte din programul de modernizare a infrastructurii spitalicești derulat de Consiliul Județean Galați, având ca scop îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru pacienții oncologici din întreaga regiune.

Articolul precedentCluj: A fost semnat contractul pentru construirea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii
Articolul următorInovație în tratamentul cancerului ovarian la Oradea: Chimioterapie hipertermică disponibilă pacienților