Spitalul judetean din Suceava va dispune de un aparat RMN

0
180

Spitalul judetean din Suceava ar putea dispune de un aparat de diagnosticare prin rezonanta magnetica nucleara (RMN) pana la sfarsitul acestui an, dupa ce s-a impus in instanta in fata firmei bucurestene Prima Medical in procesul privind achizitionarea unui astfel de aparat, a declarat directorul unitatii spitalicesti, Elena Doina Ganea Motan. Prima Medical contestase caietul de sarcini al licitatiei pentru inchirierea spatiului din incinta spitalului judetean in scopul aducerii si instalarii unui echipament RMN.

Plangerea fusese respinsa ca inadmisibila de catre Comisia nationala de solutionare a contestatiilor, iar apoi Prima Medical s-a adresat Curtii de Apel Suceava.

Prima Medical contestase prevederea din caietul de sarcini potrivit careia castigatorul licitatiei se obliga sa achizitioneze un aparat RMN nou, de ultima generatie, si sa faca dovada ca are specialisti cu experienta pentru exploatarea acestuia.

Sectia Comerciala Contecios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Suceava a informat conducerea spitalului judetean ca, prin decizia 978 din 4 septembrie 2008, s-a respins ca nefondata plangerea formulata de firma Prima Medical impotriva unei decizii pronuntate pe 3 iulie 2008 de Consiliul national de solutionare a contestatiilor.

Hotararea data de Curtea de Apel Suceava este definitiva si irevocabila. Astfel, spitalul judetean va relua procedura de atribuire a contractului vizand inchirierea unui spatiu de 116 metri patrati, la primul etaj al unitatii medicale, pentru amenajarea, instalarea si punerea in functiune a unui aparat de diagnosticare RMN, ofertele urmand sa fie deschise pe 6 octombrie 2008.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBetisoarele, folosite pentru curatarea urechilor, pot pune in pericol auzul
Articolul următorRomancele, mai predispuse la diabet decat barbatii