Spitalul de Urgenta Braila a intrat in reabilitare completa. Proiectul costa 8 milioane de euro

0
70

Spitalul Judetean de Urgenta Braila a intrat intr-un proces de reabilitare completa, proiect in valoare de opt milioane de euro.

„Am dat drumul la partea de proiectare şi execuţie la tot ce inseamna pavilion A. Sunt opt milioane de euro pe care le-am pus la bataie din fondul de dezvoltare al judeţului, astfel incat toate saloanele din spital sa aiba grup sanitar, linoleum pe jos, paturi noi, frigidere şi toate utilitaţile, pentru ca pacienţii sa aiba condiţii foarte bune de cazare in momentul cand vor fi internaţi in spital”, a afirmat preşedintele Consiliului Judetean (CJ) Braila, Francisk Chiriac.

Pana la finalizarea acestui proiect, unitatea medicala a achizitionat aparatura medicala performanta in valoare de sase milioane de lei. Este vorba de o investitie realizata de Ministerul Sanatatii (90%), in cofinantare cu Consiliul Judetean Braila (10%), a anuntat preşedintele CJ Braila.

Printre echipamentele performante achizitionate pentru unitatea sanitara se numara un computer tomograf, un aparat de radiologie cu octovoltaj, doua aparate radiologice digitale, paturi pentru Terapie Intensiva, videolaringoscop, un sudoscan şi zece incubatoare pentru Terapia Intensiva de la Maternitate.

„Au sosit noile aparate, intre care se afla şi noul computer tomograf şi noile aparate radiologice digitale, pentru ca pacientul sa nu se mai plimbe cu filmul in mana, ci sa fie vazut de medic clar, pe calculator, iar acesta sa poata pune diagnosticul mai repede. Vorbim despre o imbunataţire clara a serviciilor medicale in cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţa Braila”, a declarat Chiriac, citat de Agerpres.

Oficialul a adaugat ca aparatura medicala va putea fi folosita abia de anul viitor, pentru ca pana atunci spitalul trebuie sa obtina autorizaţia Comisiei Naţionale pentru Controlul Activitaţilor Nucleare.

 

Articolul precedentPatru vieti, salvate dupa o prelevare de organe la Spitalul Universitar
Articolul următorInterviu cu dr. Dana Craiu: Ce trebuie sa faca parintii in cazul in care copilul sufera o criza epileptica?