Primarul General, Sorin Oprescu a verificat in data de 26 aprilie 2012 modul de functionare al Centrului de recuperare, medicina fizica si balneologie, infiintat de Municipalitate in cadrul Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, potrivit unui comunicat de presa remis Sanatatea TV.

Centrul a fost infiintat ca urmare a constatarii faptului ca, dintre serviciile solicitate in cadrul spitalului, o mare pondere o au cele cu specific de recuperare medicala. in cadrul vizitei la Centrul de recuperare, medicina fizica si balneologie, primarul general, Sorin Oprescu a mentionat ca centrul de recuperare dispune de cea mai moderna baza de recuperare medicala si ca se ridica la standardele europene.

„Dupa ce am vizitat Centrul, pot spune ca sunt mandru ca se poate sta in spital, se poate trata in spital la nivelul anilor pe care ii traim. E o dovada foarte buna ca toti cei de aici, colegii mei si managerul, au stiut sa-si dramuiasca banii pe care i-au avut din partea Consiliului in asa fel incat sa poata sa ofere aceste conditii, pe specializarile geriatrie, recuperare neurologica, recuperare cardiovasculara, ortopedica. Iata ca se poate!”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Centrul dispune de aparate de unde scurte, magnetodiaflux, aparate de medie si joasa frecventa, platforma mobila pentru exercitii de recuperare multidisciplinara, dar si un laborator complet utilat. De asemenea, salile de cultura fizica medicala sunt destinate pacientilor cu afectiuni neurologice, reumatologice si pentru profilaxie, iar sala de ergoterapie este destinata recuperarii psiho-somatice. Alaturi de aceste sali, exista un cabinet de fizioterapie, cabinete pentru medici si asistente, cabinetul medicului de garda, vestiare, grupuri sanitare.

Spitalul Sf. Luca are in componenta un numar de 281 paturi, structurate in cinci sectii ce ofera servicii medicale de spitalizare continua si spitalizare de zi: geriatrie, oncologie si ingrijiri paliative, neurologie, medicina interna, recuperare medicala, fizica si balneologie.

Pacientii care se adreseaza spitalului sunt pacienti cu varste de peste 60 de ani in proportie de 75% cu polipatologie de boli cronice. Din 2011, Sectiei de Geriatrie-Gerontologie i s-a acordat statutul de Sectie Clinica Universitara, fiind in contract de colaborare universitara cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.