Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara: Mamografii gratuite oferite în acest weekend

0
1031
Facebook/ Mamografii gratuite la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timișoara

La nivel global, luna octombrie a fost „Luna de conştientizare cu privire la cancerul de sân” iar, în acest context, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara continuă organizarea, în cadrul proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest”, a campaniei de informare a populaţiei cu privire la metodele de screening ale acestei afecţiuni și posibilitatea realizării unei mamografii gratuite.

Astfel, campania va continua, în ziua de 4 noiembrie, în cadrul magazinului Jumbo din Timişoara (strada Aeroportului 86, Ghiroda) și îşi propune să crească gradul de conştientizare a populaţiei cu privire la cancerul de sân şi să atragă atenţia ca efectuarea din timp a screeningului ajută la diagnosticarea precoce a afecţiunii, ceea ce permite tratamentul eficient, la salvarea vieţii și reintegrarea în familie și societate.

„Luna de conştientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an, aduce în atenţie cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc. Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani; 54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă.

Pentru programarea unei mamografii in cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara va punem la dispoziţie următoarele numerele de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606 sau e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com” – informează instituția.

Articolul precedentPrima linie de asistență telefonică din România dedicată tinerilor și adolescenților pentru sănătatea sexuală, reproductivă și combaterea violenței de gen, lansată de Asociația Moașelor Independente
Articolul următorUnde vă puteți testa gratuit pentru depistarea cancerului colorectal în București/ Recomandat persoanelor cu vârsta peste 50 ani care nu au simptome