Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon din Capitala are o maternitate moderna

0
275

Spitalul Clinic de Urgenta a€œSfantul Pantelimon” din Bucuresti beneficiaza de o maternitate moderna, investitia urcand la aproximativ 12 milioane de lei. Banii provin din imprumutul Ministerului Sanatatii de la Banca Mondiala, potrivit unui comunicat de presa.

Sectiile de obstetrica ginecologie si neonatologie au fost complet reabilitate si dotate cu echipamente moderne. Au fost schimbate instalatiile electrice si sanitare, cele de incalzire, ventilare si climatizare, s-au realizat achizitii de echipamente si s-au dotat toate saloanele cu mobilier nou.

a€œAm preluat maternitatea Sf. Pantelimon in martie anul trecut la 15% realizare lucrari de reabilitare si am reusit sa o finalizam intr-un timp record de un an de zile. Felicit echipa manageriala si pe toti cei implicati. Maternitatea Sf. Pantelimon este cea de-a 8-a maternitate complet reabilitata si dotata pe care am bucuria sa o inaugurez, dupa finalizarea maternitatilor din Oradea, Giurgiu, Iasi, Galati, Botosani, Ploiesti si Onesti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat ca, din cele 20 de sectii de obstetrica si neonatologie care au inceput sa fie restructurate si modernizare in cadrul Proiectului cu Banca Mondiala inceput in anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternitati) au fost si vor fi finalizate in perioada 2014- 2015.

Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon este o unitate sanitara cu o structura de peste 500 de paturi pentru toate specialitatile medicale importante. in anul 2013, in unitatea sanitara au fost internati 30.500 pacienti. De asemenea, in ultimul an aici au fost realizate peste 180.000 de consultatii in ambulator si camera de garda si peste 600.000 de analize medicale.

Articolul precedentIntre 4% si 6% dintre scolari prezinta manifestari ale ADHD
Articolul următorPeste 300 de participanti la cea de-a treia editie a Conferintei RoVaccin 2015