Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași: Noi echipamente de ultimă generație pentru intervenții chirurgicale de precizie și diagnostice avansate

0
412
Foto: Facebook/ Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași – Pagina Oficială

Ministerul Sănătății anunță alocarea sumei de 5.899.000 lei pentru Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, în sprijinul neuroexcelenței, ceea ce va permite instituției să achiziționeze tehnică medicală de ultimă generație necesară unor intervenții chirurgicale de precizie și diagnostice avansate.

„Echipamentele de ultimă generație vor salva sute de vieți și vor permite echipei medicale din Iași să atingă noi performanțe în tratamentul afecțiunilor neurochirurgicale. Aceste instrumente avansate vor asigura precizia necesară în timpul intervențiilor chirurgicale complexe și vor facilita diagnosticul precoce al afecțiunilor cerebrale, ceea ce va crește șansele de recuperare ale pacienților” – precizează reprezentanții spitalului.
Astfel, până la sfârșitul anului, instituția va beneficia de următoarele echipamente de ultimă generație:
• Două Aparate C-ARM 3D compatibile cu robotul Mazor X
• Un ecograf performant, de ultimă generație
• Un sistem computer tomograf cu 125 de slice-uri
• Un aparat de radiologie fix digital
„Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, personalul medical, dar si pacienții unității medicale aduc sincere mulțumiri Ministrului Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, pentru încrederea acordată specialiștilor neurochirurgi și pentru susținerea fără precedent a neuroexcelenței. Această investiție nu doar că aduce tehnică avansată în sistemul medical, ci și speranță și promite un viitor mai luminos pentru cei afectați de afecțiuni neurologice în România.

Cu astfel de investiții, se deschide o nouă eră în medicina din Iași și în întreaga țară, în care salvarea de vieți și îmbunătățirea calității tratamentelor devin priorități absolute. Investiția marchează un pas semnificativ în evoluția medicinei românești și promite un viitor mai sănătos și mai fericit pentru toți cetățenii” – transmite conducerea instituției într-un comunicat.

Foto: Facebook/ Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași – Pagina Oficială

Articolul precedentUn bebeluș de doar două luni, decedat după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Copilul avea comorbidități
Articolul următorSpitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”: „Chirurgia coloanei vertebrale la copii”, conferință medicală cu participare internațională