Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”: „Chirurgia coloanei vertebrale la copii”, conferință medicală cu participare internațională

0
460
foto: ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București
Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” a fost gazda conferinței „Chirurgia coloanei vertebrale la copii”, eveniment la care au participat medici din cadrul unității sanitare administrate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), precum și de la alte spitale de stat și private din București – „Marie Curie”, „Grigore Alexandrescu” și Monza.
Invitatul special al conferinței a fost prof. dr. Michael Ruf, renumit chirurg german cu peste 20 de ani de experiență în tratarea diferitelor afecțiuni ale coloanei vertebrale la copii, inclusiv deformări, tumori și afecțiuni degenerative; expertiza sa în ceea ce privește chirurgia coloanei este recunoscută la nivel european, intervențiile sale având o rată ridicată de succes. Din 2014, este șeful Centrului de chirurgie spinală, ortopedie și traumatologie din cadrul Clinicii SRH Karlsbad-Langensteinbach.
„Este practic un schimb de experiență între noi și colegii noștri din Germania. Chirurgia coloanei la copil e un domeniu hiperspecializat și atunci cazurile foarte dificile cu greu își găsesc o soluție, chiar și în străinătate. Am găsit de cuviință că nu ar strica să avem o conferință pe teme de chirurgie a coloanei cu o echipă care e destul de avansată, echipa de la Clinica Karlsbad din Germania. Ca și performanță aceasta echipă este una dintre cele mai bune din Europa” – a transmis dr. Costel Vlad, medic primar Ortopedie, director medical Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu.

Chirurgia coloanei vertebrale la copii, o specialitate deosebit de importantă

La Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu se realizează anual peste 3.000 operații, dintre care aproximativ 10% vizează sfera neuromusculară, chirurgia coloanei vertebrale, tumorile, precum și alte patologii ortopedice.
Specialitatea medicală amintită este cu atât mai importantă în condițiile în care afecțiunile de acest tip pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării celor mici și calității vieții lor pe termen lung:
„Noi în spitalul Gomoiu am parcurs o bună bucată de drum în această direcție a chirurgiei coloanei. Dar pe măsură ce avansăm, întâlnim cazuri din ce în ce mai dificile. Operăm mulți pacienți cu patologie neuromusculară, pacienții noștri se prezintă târziu la medic, unii părinți refuză în mod conștient intervențiile salvatoare. Pentru noi, cei mai dificili pacienți sunt cei neuromusculari, pentru că sunt extrem de fragili din punct de vedere biologic și, în general, au deformări grave, ceea ce face dificilă și intervenția în sine” – precizează dr. Costel Vlad, Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu.
Articolul precedentSpitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași: Noi echipamente de ultimă generație pentru intervenții chirurgicale de precizie și diagnostice avansate
Articolul următorMinisterul Sănătății vrea extinderea centrelor de sănătate mintală în toate județele țării