Spitalele in curs de acreditare vor trebui sa precizeze pe insemnele afisatesi „CICLUL AL II-LEA”

0
106

Spitalele aflate in curs de acreditare vor trebui sa treaca, pe insemnele afisate la intrare, pe pagina de internet si in corespondenta, si ”ciclul al II-lea”. Un ordin in acest sens al presedintelui Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS) a fost publicat in Monitorul Oficial.

 

Ce se schimba

 

Potrivit noului ordin, sub sigla ANMCS si a textului ”unitate aflata in PROCES DE ACREDITARE”, va trebui scris ”CICLUL al II-lea”.

in cazul unitatilor acreditare, insemnul ramane la fel.

Potrivit reglementarilor in vigoare,  insemnele si informatiile trebuie afisate atat la intrarea in incinta unitatii sanitare, cat si prin intermediul paginii de internet si a corespondentei unitatii sanitare.

 

Ce inseamna procesul de acreditare al spitalelor

 

Acreditarea confirma ca o unitate dispune de resursele si de competentele profesionale necesare pentru a acorda ingrijiri medicale in specialitatile pe care le are in structura, respectand siguranta pacientului si a angajatilor sai.  Prin acreditare, se valideaza conformitatea caracteristicilor serviciilor de sanatate, efectuate de catre unitatile sanitare, ceea ce inseamna ca o unitate medicala face eforturi sa acorde ingrijiri medicale care sa satisfaca asteptarile pacientilor, atat din punct de vedere al rezultatelor, cat si din punct de vedere al conditiilor in care se acorda acestea.

Obiectivul afisarii statusului acreditarii este acela de a crea cadrul legislativ necesar pentru ca pacientii si populatia sa fie informati cu privire la nivelul calitatii serviciilor de sanatate acordate de catre unitatile sanitare, atat de catre cele publice, cat si de cele private.

Categoriile in care pot fi incadrate spitalele sunt urmatoarele:

Categoria I (Acreditat)

Categoria a II-a (Acreditat cu recomandari)

Categoria a III-a (Acreditat cu rezerve)

Categoria a IV-a (Acreditat cu incredere redusa)

Categoria a V-a (Decizie de prelungire a procesului de acreditare)

Categoria a VI-a (Neacreditat)

Articolul precedentIasi: Doi pacienti care sufereau de afectiuni oculare grave au beneficiat de cornee prelevata la inceputul acestei saptamani
Articolul următorOMS: Aproape 80% dintre adolescentii romani nu fac suficienta miscare