Spital oncologic, inaugurat de autoritățile arădene. Este al treilea în ultimii șase ani, ridicat de la zero

0
314
Foto: SJU Arad

Secția Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), a fost inaugurată, miercuri, de către Consiliul Judeţean Arad, la sediul de pe strada Vicențiu Babeș nr. 11-13.

Noul spital a fost construit cu o finanţare de 13 milioane de lei oferită prin PNDL, diferenţa de trei milioane de lei fiind asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Arad: cu o suprafaţă de aproximativ 3.500 metri pătraţi, 50 paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi, acesta va funcţiona ca secţie oncologică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Al treilea spital construit de Consiliul Județean Arad

În urmă cu şase ani a fost inaugurat un spital TBC iar anul acesta un altul de psihiatrie la Căpâlnaş,  ambele ridicate de la zero care funcţionează ca secţii de specialitate ale SCJU Arad:

„Arădenii obişnuiau să se trateze în străinătate sau în alte judeţe, vrem să îi aducem mai aproape de casă, să credibilizăm sistemul de sănătate arădean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, precizând totodată că este al treilea spital construit de autoritățile locale în ultimii ani. Potrivit acestuia, în ultimii ani, proiecte în valoare de 220 milioane euro derulate de autorităţile judeţene au obţinut finanţări nerambursabile pentru sectorul sanitar; de-asemenea, în şapte ani, aproape 1.000 echipamente de ultimă generaţie au fost achiziţionate pentru SCJU.

Noua unitate medicală costituia o necesitate în condiţiile în care vechea clădire în care funcţionează încă Secţia Oncologie este retrocedată iar, în judeţ, sunt în evidenţă aproximativ 14.500 pacienţi oncologici, Aradul fiind unul dintre judeţele cu cea mai mare scor de îmbolnăvire la nivel național.

 

Articolul precedentANT: 300 de transplanturi, dintre care 15 pediatrice, efectuate de la începutul anului în România
Articolul următorA demisionat managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, unde trei pacienți internați au murit săptămâna trecută