A demisionat managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, unde trei pacienți internați au murit săptămâna trecută

0
298

sursa foto: Spitalul de Psihiatrie Murgeni/Facebook

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp, a demisinoat, miercuri, la o săptămână după ce trei pacienți internaţi în unitatea sanitară au decedat, unul a fost preluat de ambulanţă în stare gravă, iar alţi 29 au fost internaţi în spitale din Iaşi, Vaslui şi Bârlad cu simptomatologie digestivă.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a afirmat că gestul este unul firesc.

„Consider că este un gest corect, normal. Trebuie să-şi asume greşelile care s-au făcut la acel caz nefericit de la Murgeni”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, potrivit Agerpres.

Până acum nu s-a stabilit cauza deceselor şi îmbolnăvirilor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

Săptămâna trecută, trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul din Bârlad. Ulterior, alți 29 de pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transportaţi la spitale din Iaşi, Vaslui şi Bârlad.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a transmis o serie de rezultate parţiale ale probelor din alimentele consumate de pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, acestea neindicând prezenţa unor toxine sau a unor bacterii periculoase care ar fi putut cauza decesul bolnavilor.

Bolnavii, alături de angajaţi a unităţii sanitare au consumat alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii. De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Articolul precedentSpital oncologic, inaugurat de autoritățile arădene. Este al treilea în ultimii șase ani, ridicat de la zero
Articolul următorDe la cursuri, pe scenă: Zeci de tineri mediciniști de la UMF „Carol Davila” au participat la punerea în scenă a spectacolului de teatru „Stai jos sau cazi” de Bogdan Munteanu