Specialistii avertizeaza: Disfunctia erectila ar putea fi un indicator precoce al existentei unei boli cardiovasculare

0
55

Disfunctia erectila ar putea fi un indicator precoce al unei boli cardiovasculare, iar barbatii care sufera de aceasta afectiune ar trebui supusi unor investigatii cardiovasculare mai riguroase. Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat in revista de specialitate Vascular Medicine.

Pentru realizarea studiului, cercetatorii au efectuat o evaluare sistematica si o meta-analiza a 28 de studii care au investigat legatura dintre disfunctia erectila si semnele precoce ale afectiunilor cardiovasculare.

Ei au identificat o legatura puternica intre disfunctia erectila si o functie endoteliala deficitara, in urma careia vasele de sange nu au capacitatea de a se dilata complet si astfel, sa permita circulatia sangelui. Disfunctia endoteliala este un semn precoce al aterosclerozei, o afectiune care duce la acumularea placii in artere, crescand riscul aparitiei infarctului si a accidentului vascular cerebral.

Cercetatorii sustin ca descoperirile sunt deosebit de importante pentru tineri, care au mai putine sanse sa fie supusi investigatiilor pentru descoperirea unor probleme cardiovasculare subclinice, si care pot ajunge la doctor din cauza simptomelor asociate disfunctiei erectile.

Disfunctia erectila reprezinta incapacitatea barbatilor de a obtine sau a mentine erectia.

Articolul precedent1 din 2 romani ce depind de un transplant cu celule stem hematopoietice de la un donator neinrudit nu gasesc donator compatibil
Articolul următorAlexandru Velicu este noul presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale