Specialisti: Alimentatia joaca un rol esential in mentinerea sanatatii creierului

0
10

Alimentatia sanatoasa are un rol esential in buna functionare a organismului, inclusiv in mentinerea starii de sanatate a creierului, atrag atentia specialistii. Mai exact, o alimentatie corespunzatoare poate preveni aparitia unor evenimente vasculare, contribuie la sanatatea cardiovasculara, incetineste declinul cognitiv si are un rol important in mentinerea sanatatii mintale, psihice si emotionale, se arata intr-un comunicat de presa primit la adresa www.sanatateatv.ro.

in vederea incetinirii declinului cognitiv, post AVC, Alzheimer sau imbatranire, conform American Stroke Association’s International Stroke Conference 2018/Los Angeles, se recomanda consumul de peste, fructe de padure, legume (in special frunze verzi), ulei de masline presat la rece si evitarea zaharului si a cerealelor rafinate.

O alimentatie sanatoasa pentru creier are in vedere si nivelul mineralelor (magneziu, fier, cupru), al vitaminelor (intregul grup de vitamine B: B6, B12, folat, dar si D, E si C), dar si al fitonutrientilor. Potrivit specialistilor, un deficit al complexului de B-uri este asociat cu micsorarea creierului, bolile neurodegenerative, depresie, neuropatii si boli psihiatrice, se mai arata in comunicatul de presa.

Pe de alta parte, pe langa alimentatia sanatoasa, este foarte important sa existe un stil de viata sanatos, in care stresul, fumatul si lipsa odihnei sa fie evitate pe cat mai mult posibil.

Articolul precedentPrim-vicepresedinte Sanitas, Iulian Pope: „S-a luat in calcul declansarea grevei nationale, cel mai probabil in luna aprilie”
Articolul următorCongresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018