Prof. univ. dr. Anca Buzoianu, decorata cu Ordinul National de Merit in grad de Cavaler de presedintele Frantei

0
341

Prof. univ.dr. Anca Buzoianu, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, a fost decorata ieri, cu Ordinul National de Merit in grad de Cavaler conferit de Presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

Potrivit reprezentantilor Facultatii de Medicina din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Anca Buzoianu este prima femeie din Cluj-Napoca decorata de liderul de la Paris.

De-a lungul carierei sale, prof. univ. dr. Anca Buzoianu a publicat si a coordonat mai multe lucrari, pentru care a primit numeroase distinctii.

in anul 2011, i s-a acordat Medalia de Onoare-Ordinul Medicilor din Franta, iar in anul 2015 a primit Diploma de excelenta a Asociatiei de Algeziologie din Romania pentru contributia remarcabila adusa in studiul si terapia durerii.

Director a opt proiecte de cercetare in domeniul farmacologiei si educatiei, in ultimii ani, prof. univ. dr. Anca Buzoianu si-a axat cercetarea stiintifica pe aspecte de farmacogenetica si neuropsihofarmacologie.

incepand cu anul 2008, este decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, iar din anul 2015 ocupa si functia de Presedinte al Asociatiei Decanilor Facultatilor de Medicina din Romania.

Articolul precedentPrim-vicepresedinte Sanitas, Iulian Pope: „S-a luat in calcul declansarea grevei nationale, cel mai probabil in luna aprilie”
Articolul următorCongresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018