Spania: O excursie studenţească a provocat apariţia unui focar de infectare cu SARS-CoV-2

0
353

O excursie studenţească în arhipelagul Baleare a condus la apariţia unui focar uriaş de mai multe sute de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi plasarea în carantină a mii de tineri spanioli în şapte regiuni ale ţării, relatează AFP.

În Madrid, 320 de tineri au fost testaţi pozitiv şi alţi peste 2.000 au fost plasaţi în izolare după o săptămână de vacanţă pe insula Mallorca, a indicat, vineri, directoarea autorităţii sanitare regionale, Elena Andradas, într-o conferinţă de presă. „Totul arată, după testele PCR, că este vorba despre varianta britanică, denumită Alpha” a precizat ea.

În total, şapte regiuni spaniole au depistat cazuri de contaminare în rândul tinerilor legate de acest focar.

Directoarea autorităţii sanitare regionale a mai precizat că studenţii madrileni, cu vârste între 17 şi 19 ani, care au participat la excursia de sfârşit de an confirmă nerespectarea generalizată a portului obligatoriu al măştii în timpul sejurului în opt hoteluri din Mallorca.

Angajaţii acestor hoteluri sunt testaţi în prezent de autorităţile sanitare din regiunea Baleare.

Acest „cluster” gigantic survine într-un context în care situaţia epidemiologică s-a ameliorat considerabil în ultimele săptămâni graţie campaniei de vaccinare.

Ca urmare, guvernul a decis renunţarea la obligativitatea măştilor în aer liber începând de sâmbătă.

Potrivit celor mai recente date guvernamentale, o treime (32,9%) din cei în jur de 47 milioane de spanioli sunt deja vaccinaţi cu schema completă, iar jumătate (50,7%) au primit cel puţin o doză de vaccin

Articolul precedentLa cât timp după COVID-19 revine în general simţul mirosului. Concluziile unui studiu francez
Articolul următorConf. dr. Oana Fronea: Hipertensiunea arterială e o boală care poate fi contolată prin tratament