Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor

0
2

Unul din doi romani care se confrunta cu dureri de spate nu merge la doctor din cauza lipsei de timp, iar unul din patru sustine ca nu are bani pentru a se trata, arata un sondaj online realizat in perioada decembrie 2017-ianuarie 2018, de o clinica privata specializata in tratamentul durerilor de spate. La sondaj au participat 523 de persoane care, anul trecut, au avut probleme la coloana vertebrala, arata un comunicat de presa primit la adresa redactiei SanatateaTV.ro.

Chiar daca nu au scapat de dureri sau acestea au revenit, 56% dintre pacienti au declarat ca nu s-au mai prezentat la doctor pentru consult sau tratament.

51% dintre respondenti au recunoscut ca nu au mai revenit la intretinerile lunare sau la cele bianuale, nici macar prin Casa de Asigurari de Sanatate, din lipsa de timp, iar 26% au spus ca nu au avut bani pentru tratament.

in opinia celor care au participat la sondaj, factorii care au contribuit la reaparitia durerilor au fost timpul indelungat petrecut la birou, caratul unor greutati, statul in picioare, o miscare gresita sau un traumatism.

intrebati cand au facut ultimul tratament pentru durerile de spate, 65% dintre respondenti au spus ca au facut terapie in urma cu 6 luni sau mai mult, in timp ce 21% dintre pacienti au fost la doctor in urma cu doar o luna, iar 14%, in urma cu 3 luni, se mai arata in comunicat.

Articolul precedentOMS: In 2017, numarul de cazuri de pojar a crescut de patru ori, comparativ cu 2016
Articolul următorOMS: Anual, milioane de pacienti mor sau sufera ca urmare a ingrijirilor medicale slab calitative sau nesigure