„Solidaritatea Sanitară”: Cum trebuie să procedeze angajații din unitățile sanitare unde li se refuză dreptul de a le fi inclusă indemnizația de hrană în metodologia de calcul salarial

0
684
foto: FSSR
Sindicaliștii de la Federația “Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) expune câteva relatări despre „unitățile sanitare care refuză să acorde dreptul angajaților de a le fi inclusă indemnizația de hrană în metodologia de calcul a drepturilor salariale”.
„Partea tristă este că exact aceleași sunt unitățile care refuză, de asemenea, acordarea altor drepturi salariale).

Motivul: persoanele responsabilei au decis cu de la ele putere că alta este interpretarea CCMS și a prevederilor legale” – comentează liderii sindicali într-o informare publică.

Federația „Solidaritatea Sanitară” consideră că pentru astfel de situații trebuie antrenată răspunderea individuală a persoanelor în cauză: atât cea disciplinară cât și cea civilă, pentru recuperarea pagubelor produse angajaților și unității:
„Pentru astfel de situații există un cadru al răspunderii profesionale, asemănător celui aplicabil personalului medical.
Nu uitați: lipsa reacțiilor firești de apărare a drepturilor, aparținând fiecărui angajat din sănătate (în calitate de titular al drepturilor create), naște și întreține abuzurile și monstruozitățile birocratice cu care vă confruntați!
PS: Informațiile transmise de mesajele dvs. ne arată între timp că realitatea creată de această categorie de colegi și colege este mult mai tristă, existând în plus situații în care în calculul indemnizației de concediu nu a fost introdus:
(1) Sporul de tură.
(2) Sporul pentru lucrul în zilele libere și sărbători legale.
Motivația celor care comit astfel de erori: cele două sporuri nu au caracter permanent.
Ca și cum lucrul în ture (care implică desfășurarea activității în tipul nopții și în zilele libere) nu ar fi ceva permanent pentru angajații aflați în astfel de situații” – atenționează FSSR.
Articolul precedentVersiunea actualizată a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Novavax, autorizată de FDA
Articolul următorVIDEO Prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel: Ar trebui să fie un sistem sanitar inteligent, avem cel puţin în PNRR posibilitatea de digitalizare