SNMF a trimis o noua solicitare catre CNAS

0
44

Societatea Nationala de Medicina Familiei a inregistrat in data de 23 martie 2015 la CNAS o noua solicitare in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public. Potrivit unui comunicat de presa remis catre redactia www.sanatateatv.ro, CNAS a raspuns saptamana trecuta solicitarii SNMF din 10 martie 2015 insa fara a furniza informatiile cerute. Mai exact, raspunsul CNAS face doar o trecere in revista a unora dintre pasii obligatorii ai elaborarii Contractului-cadru si Normelor metodologice urmati de CNAS in perioada decembrie-februarie 2015.

Informatiile de interes public pe care CNAS nu le-a pus la dispozitia SNMF si care au fost solicitate din nou sunt:

– in baza Legii nr 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata in 2013, art. 7, alin. (2) , studiul de impact sau de fezabilitate care a stat la baza proiectului de HOTĂRÂRE pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractuluia€cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2014 a€ 2015

– in baza Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii cu modificarile ulterioare, art. 8, alin. (2), studiul de impact asupra sanatatii care a stat la baza proiectului de act normativ sus mentionat.

– in baza Legii nr 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata in 2013, art. 7, alin. (5) in format scanat, consemnarile existente in registru, cu privire la inregistrarea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor primite pentru proiectul de act normativ sus mentionat, supus dezbaterii publice in data de 26 februarie 2015

– in baza Legii nr 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata in 2013, art. 12, alin. (3) – cate justificari in scris, de nepreluare a recomandarilor formulate si inaintate in scris de cetateni si asociatii legal constituite ale acestora, a formulat si transmis CNAS catre acestia, pentru proiectul de act normativ sus mentionat, supus dezbaterii publice in data de 26 februarie 2015.

SNMF asteapta de asemenea republicarea pe siteul CNAS a variantei actualizate a proiectului de Contract-cadru, din care sa fie eliminate modificarile propuse de CNAS si la care CNAS a acceptat sa renunte in urma dezbaterii si discutiilor de saptamana trecuta, potrivit comunicatului.

Articolul precedentAMFB: Suntem intr-un moment de rascruce pentru specialitatea noastra in Romania
Articolul următorPeste 200 de participanti in prima zi a Conferintei INTERDIAB 2015