SJU Târgu Jiu: Prgramul de vizită a pacienților, modificat ca urmarea a numărului crescut de cazuri de viroze și gripe

0
447

sursa foto: SJU Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu anunță modificarea programului de vizită a pacienților internați, ca urmare a numărului crescut de cazuri de viroze și gripe, precum și a epidemiei de rujeolă declarată la nivel national. ”De asemenea, la nivelul întregului spital este recomandată, atât personalului medical, cât și pacienților, purtarea măștii de protecție”, au transmis reprezentanții unității sanitare.

”Având în vedere numărul crescut de cazuri de viroze și gripe, precum și epidemia de rujeolă declarată la nivel national, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, împreună cu medicul epidemiolog din cadrul unității, au decis modificarea programului de vizită al pacienților internați”, a informat unitatea medicală.

Astfel, de miercuri, 24.01.2024, pentru toate secțiile, cu excepția secțiilor de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-14:00, iar sâmbăta și duminica între 09:00-10:00 și 14:00-15:00.

Pentru secțiile de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până duminică între orele 13:00-14:00.

”Durata vizitei va fi de maximum 15 minute, iar aparținătorii vor primi, cu titlu gratuit, echipament standard de protecție (mască, halat și botoși de unică folosință). De asemenea, la nivelul întregului spital este recomandată, atât personalului medical, cât și pacienților, purtarea măștii de protecție”, au transmis reprezentații unității medicale.

Potirivit sursei citate, zeci de pacienți se prezintă zilnic la Camera de Gardă Pediatrie

”La Camera de Gardă Pediatrie se prezintă, zilnic, zeci de pacienți; de exemplu în garda din 22 ianuarie au fost 55 de prezentări, iar în weekend peste 65/gardă. Parte dintre pacienții care se prezintă la Camera de Gardă Pediatrie au nevoie și de internare continuă în Secția Pediatrie. De asemenea, au avut nevoie de internare și numeroși adulți diagnosticați cu gripă”, arată sursa citată.

De la începutul anului și până în prezent, 45 de pacienți cu gripă (copii și adulți), 95 de pacienți cu pneumonie (copii și adulți) s-au internat în secțiile SJU Târgu Jiu.

”Cei mai afectați de gripă rămân copiii. Astăzi (marți -n.r.), de exemplu, în Secția Pediatrie sunt internați 7 pacienți cu gripă și 1 pacient cu coronavirus. Medicii din toată țara fac în continuare apel la vaccinare, în condițiile în care cazurile grave ale bolii pot fi prevenite prin vaccin”, a mai transmis sursa citată.

Articolul precedentMinistrul Rafila, la Reuniunea miniștrilor sănătății din țările membre și cele candidate la OECD
Articolul următorCâte cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână. Datele INSP