Ministrul Rafila, la Reuniunea miniștrilor sănătății din țările membre și cele candidate la OECD

0
473

sursa foto: Ministerul Sănătății

Îndeplinirea criteriilor de aderare la OECD în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății, afirmă ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, participă la Reuniunea miniștrilor sănătății din țările membre și cele candidate la OECD.

Potrivit Ministerului Sănătății, România se află ”bine plasată în cursa de aderare la această importantă organizație internațională care coordonează în mod eficient dezvoltarea economică și socială din cele mai avansate țări ale lumii”.

”Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiționat de continuarea investițiilor începute prin PNRR, digitalizare și dezvoltare a resurselor umane în sănătate”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a avut o întâlnire cu Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forței de Muncă și Afaceri Sociale, fiind abordat abordat inclusiv calendarul negocierilor și progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar.

”Progresele înregistrate de România în ultimii doi ani au fost apreciate de către domnul Stefano Scarpetta, care a încurajat autoritățile din România să continue programul de reformă și investiții în domeniul sanitar”, transmite sursa citată.

Delegația României i-a inclus, alături de ministrul Sănătății, pe ambasadorul pentru relația cu OECD, Adrian Vierița, prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății și Florin Ciocan, președintele ANMCS.

Articolul precedent25 decese la pacienți cu COVID-19, în ultima săptămână. 457 de persoane, internate în unități sanitare de profil
Articolul următorSJU Târgu Jiu: Prgramul de vizită a pacienților, modificat ca urmarea a numărului crescut de cazuri de viroze și gripe