SJU Târgu Jiu: Peste cinci milioane euro pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

0
4687
foto: SJU Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va fi dotat cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale printr-o finanțare de peste 5 milioane euro din PNRR.

Consiliul Județean Gorj a semnat joi, 4 ianuarie, contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Valoarea proiectului este de 26.287.537,33 milioane de lei și implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare, respectiv infecțiile nosocomiale. Printre acestea, se numără sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale, cameră mobilă pentru izolare a pacienților cu risc infecțios, sterilizatoare, sistem de identificare și antibiogramă și un sistem digital de măsurare a gradului de igienă. Lista completă a echipamentelor poate fi consultată AICI.

Infecțiile nosocomiale, „pericol pentru sănătatea pacienților”

„Una din problemele curente ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu o reprezintă infecțiile nosocomiale, un pericol permanent pentru sănătatea pacienților, de altfel. În acest context, Județul Gorj a depus spre finanțare, în data de 24.11.2022, proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta: 12. Sănătate, Investiţia: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: I2.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.

Proiectul a fost selectat pentru finanțare prin PNRR în luna martie a anului trecut, conform Listei privind obiectivele de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR, elaborată la data de 03.03.2023, de către Ministerul Sănătății – Planul Național de Redresare și Reziliență al României, a anunțat Consiliul Județean Gorj.

Valoarea totală a proiectului este de 26.287.537,33 lei (inclusiv TVA), din care: 26.228.822,73 lei (inclusiv TVA) – valoare nerambursabilă și 58.714,60 lei (inclusiv TVA) – contribuție proprie a UAT Județul Gorj.

 

Articolul precedentRecomandări pentru prevenirea/limitarea îmbolnăvirilor prin gripă și alte viroze respitatorii, la reluarea cursurilor școlare
Articolul următorIanuarie: Luna Conștientizării Cancerului de Col Uterin