SJU Suceava: Sute de mii de euro, despăgubiri pentru familia unui copil decedat în urma infecțiilor intraspitalicești

0
306

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va plăti o amendă penală în valoare de 1,26 milioane lei, într-un dosar în care a fost acuzat de ucidere din culpă, potrivit unei recente decizii a Judecătoriei Suceava care a găsit instituția responsabilă într-un dosar privind moartea unui nou-născut de doar 12 zile, din cauza a infecţiilor intraspitalicești. În plus, a fost obligat și la plata unor daune morale în valoare de 500.000 de euro către părinţii copilului decedat, și la 150.000 de euro către sora copilului.

Sentinţa Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicare:

„În temeiul art. 192 alin. 2 Cod penal cu referire la art. 396 alin. 2 Cod de procedură penală şi art. 135 Cod penal condamnă inculpatul Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava la pedeapsa de 1.260.000 lei amendă penală (corespunzătoare unui număr de 280 de zile-amendă, înmulţit cu suma de 4.500 lei pe zi-amendă) pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

În temeiul art. 136 alin. 3 lit. f) raportat la art. 145 Cod penal, aplică inculpatului Spitalul Judeţean De Urgenţă „Sfântul Ioan Cel Nou” Suceava pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, în extras, prin intermediul presei audiovizuale, pentru un număr de 7 apariţii.

Executarea pedepsei complementare aplicate va avea loc după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, potrivit procedurii prev. de art. 502 Cod de procedură penală.

În temeiul art. 397 alin. 1 şi art. 19 Cod de procedură penală coroborat cu art. 1349, art. 1357 şi art. 1381 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Manea Ana Maria şi Manea Ovidiu şi obligă inculpatul să plătească către acestea suma de 500.000 euro cu titlul de daune morale.

În temeiul art. 397 alin. 1 şi art. 19 Cod de procedură penală coroborat cu art. 1349, art. 1357 şi art. 1381 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Manea Antonia Maria, prin reprezentanţi legali Manea Ana Maria şi Manea Ovidiu, şi obligă inculpatul să plătească acesteia suma de 150.000 euro cu titlul de daune morale”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei publicată pe portal.just.ro.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: Odată cu scăderea acoperirii vaccinale, există şi posibilitatea reapariţiei unor boli considerate eradicate
Articolul următorSCJU Bihor: O adolescentă cu o boală extrem de rară, sindrom de pensă aorto-mezenterică, operată cu succes