SJU Sălaj: Incubatoare noi, de ultimă generație, în dotarea Secției de Neonatologie

0
321

sursa foto: CJ Sălaj/Facebook

Două incubatoare de ultimă generaţie, ce asigură un microclimat neonatal optim pentru nou-născuţii prematuri, au intrat, recent, în dotarea Secţiei de Neonatologie a Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

„În vederea îmbunătăţirii permanente a calităţii, siguranţei şi confortului pacienţilor, în paralel cu investiţiile în extinderea şi modernizarea infrastructurii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, administraţia judeţeană sprijină şi achiziţia de echipamente şi aparatură medicală. Am convingerea că noile dotări ale Secţiei Neonatogie, alături de atenta îngrijire şi de profesionalismul personalului medical, vor da celor mai mici dintre pacienţi o şansă în plus la viaţă”, afirmă preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cele două incubatoare recreează climatul intrauterin, reuşind să asigure o atmosferă de confort termic umidificat optim, în funcţie de vârsta gestaţională, vârsta postnatală şi greutatea bebeluşului. Incubatoarele sunt dotate cu sistem de reducere a zgomotului şi a luminii ambientale care ajung la nou-născut, iar pentru a da siguranţa unei îngrijiri confortabile, monitorizarea se realizează printr-un sistem de alarme inteligente.

„Începutul vieţii este cel mai important moment, iar felul în care ne îngrijim de nou-născuţi reprezintă paşaportul pentru viitor. Noile incubatoare aliniază secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean la nivelul standardelor internaţionale cerute pentru o maternitate de grad II. Suntem încrezători că şi această investiţie se va reflecta în creşterea calităţii actului medical şi a stării de sănătate a unei noi generaţii”, susţine, în acelaşi comunicat doctorul Melinda Baizat, medic primar neonatolog, şef Secţie Neonatologie.

Potrivit sursei citate, fiecare incubator este dotat cu lampă de examinare specială, ce facilitează vizualizarea corzilor vocale în procesul de intubație, precum și cu „casetă de radiologie, pentru efectuarea radiografiilor fără mobilizarea pacientului. De asemenea, dispune de lampă de fototerapie cu lumină albastră, pentru tratarea eficientă a icterului – patologie frecventă și trenantă în îngrijirea prematurilor”.

Anul trecut, în Maternitatea SJU Zalău au venit pe lume 1.662 de copii, dintre care 154 s-au născut prematur.

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Studiu de piață pentru implementarea telemedicinei şi a sistemelor mobile de monitorizare a pacienţilor
Articolul următorProiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor şi a instituţiilor din subordinea MS prin intermediul PNRR