Proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor şi a instituţiilor din subordinea MS prin intermediul PNRR

0
143

Ministerul Sănătăţii pregăteşte proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor şi a instituţiilor din subordine prin intermediul PNRR şi în acest sens ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a trimis, miercuri, tuturor spitalelor din România un formular digital pentru evaluarea infrastructurii IT şi a nevoilor în domeniu, în vederea optimizării programelor de digitalizare în concordanţă cu nevoile reale din spitale.

„Proiectele importante din domeniul sănătăţii trebuie realizate în strânsă legătură cu profesioniştii care activează în spitalele din România, pentru identificarea nevoilor reale şi adaptarea ghidurilor şi a metodologiilor de finanţare în funcţie de particularităţile sistemului”, a declarat Ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.

Aceste investiţii au ca scop contribuţia directă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, o mai bună administrare şi management al serviciilor de sănătate, respectiv înlocuirea, acolo unde este cazul, a infrastructurii IT a spitalelor publice din România, dar şi evoluţia către noile sisteme de date şi infrastructură digitală.

De asemenea, se urmăreşte dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea Ministerului Sănătăţii şi a instituţiilor din subordinea sa.

Astfel, va fi demarat un proces de digitalizare, prin achiziţionarea şi instalarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicaţii şi echipamente conexe, licenţe, dezvoltare de aplicaţii informatice aferente, dar şi prin instruirea personalului tehnic la nivel local, a precizat comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Articolul precedentSJU Sălaj: Incubatoare noi, de ultimă generație, în dotarea Secției de Neonatologie
Articolul următorProiectul de Ordin privind desfăşurarea concursului de admitere în Rezidenţiat pe loc și pe post, în transparență decizională