Criză de medici (și) la Botoșani: SJU a rămas fără radiologi

0
243
foto: SJU Botoșani

Criză de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoșani unde Unitatea de Primiri Urgenţe nu mai are radiologi.

Cei doi specialiști care lucrau aici au plecat – unul din cauza navetei iar celălalt din cauza volumului mare de muncă, potrivit reprezentanților instituției – iar situaţia este gravă în contextul în care majoritatea dintre pacienţii care ajung în UPU au nevoie de investigații imagistice, precum ecografii, computer tomograf, RMN sau radiografii.

„Unul dintre principalele obiective pe care ni le-am asumat este rezolvarea crizei de cadre medicale de înaltă calificare de la Spitalul Județean de Urgență «Mavromati». Facem tot ceea ce este omenește posibil pentru a aduce la Botoșani, medici tineri capabili, cu diferite specializări pentru ca și la Botoșani pacienții să beneficieze de cele mai înalte standarde de tratare a afecțiunilor de care suferă” – a menționat ieri Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, în cadrul unui comunicat referitor la reușita angajării unui tânăr pediatru, dr. Ana-Maria Calimandruc, care a urmat stagii de pregătire în cele mai importante spitale de pediatrie din București și Iași și a absolvit stagii de specializare în reanimare pediatrică și terapie intensivă neonatală în Franța, la Hôpital Bicêtre AP-HP (Universitatea Paris-Saclay) și Centre Hospitalier Public du Cotentin Cherbourg.

Articolul precedentINS: În luna iunie, mai puține decese. Care a fost cauza acestora
Articolul următorAutoritățile din Sibiu se mândresc cu noua imagine a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (FOTO)