Sistem informatic in premiera la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Pacientii asteapta mai putin.

0
50

Doua dintre cele mai mari sectii ale Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti au un sistem informatic prin care pacientii asteapta mai putin sa intre la consultatie. Cu ajutorul softului MediWeb, realizat de medicul rezident Alexandru Herdea, pacientii sunt directionati catre sectia de ortopedie sau chirurgie, in functie de necesitatile lor.

Fiecare pacient care se prezinta in ambulatoriu la ortopedie sau chirugie primeste un numar de ordine arondat de sistem, pe care il va utiliza in tot circuitul si care ii va permite sa-si pastreze ordinea in accesarea serviciilor medicale.

„Necesitatea unui astfel de sistem a pornit, in primul rand, de la necesitatile sectiilor de chirurgie si ortopedie pediatrica care in ultima vreme au cunoscut o crestere impresionanta a adresabilitatii. Un singur exemplu: in 2015, sectia de ortopedie a spitalului rezolva un numar de 150 de prezentari pe zi, pentru ca acum sa ne situam undeva la 258, uneori chiar 300 de prezentari intr-o singura zi”, a explicatConf. Dr. Alexandru Ulici, managerul Managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu.

Noul soft ii ajuta mult si pe medici care nu mai completeaza fisele de mana, ci cu ajutorul softului, ceea ce le permite sa aloce 75% din timpul alocat consultatiei pacientilor.

„Rezultatele obtinute in perioada de testare a sistemului informatic ne indica atat o imbunatatire a experientei pacientului in cadrul ambulatoriului de specialitate Ortopedie-Chirurgie, cat si a experientei medicilor. Timpul de asteptare al pacientilor a scazut cu aproximativ 40%, in timp ce timpul alocat consultatiei a crescut cu 75%, in favoarea pacientului. Toate informatiile pe care medicii le inregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic si formeaza dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o baza de date securizata. Totodata, informatiile colectate faciliteaza realizarea de statistici si viitoare cercetari medicale”, a declarat Conf. Dr. Alexandru Ulici, Managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Prin sistemul informatic MediWeb, spitalul poate avea o evidenta clara a numarului de persoane care au beneficiat de serviciile medicale si a tipului de afectiuni tratate, ceea ce le permite medicilor sa centralizeze informatiile si sa realizeze un registru electronic cu pacientii si printarea retetei pacientului in faza finala a circuitului.

Articolul precedentCe presupune o incaltaminte speciala in cazul persoanelor cu picioare deformate sau cu diferite probleme ale piciorului?
Articolul următorPodiatria o profesie a viitorului si in Romania?