Sinovac va produce două miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 pe an

0
328

Laboratorul chinez Sinovac a anunţat, vineri, că a dublat capacitatea de producţie a vaccinului său împotriva COVID-19 la două miliarde de doze pe an, informează AFP.

Vaccinul, denumit CoronaVac, este unul dintre cele patru antidoturi aprobate de guvernul chinez. În studiile efectuate în Brazilia, eficacitatea sa a fost evaluată la aproximativ 50% pentru a preveni contaminarea şi la 80% pentru a evita o intervenţie medicală.

Într-un comunicat, Sinovac a indicat că a finalizat crearea unei a treia linii de producţie. Prin urmare, grupul chinez este capabil să producă acum două miliarde de doze pe an. Sunt necesare două doze pentru fiecare persoană vaccinată.

Sinovac a precizat că a livrat deja 200 de milioane de doze în peste 20 de ţări, printre care China. Grupul a adăugat că a primit autorizaţii pentru comercializarea produsului său în peste 30 de ţări.

Miercuri, experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că vaccinurile produse de Sinovac și Sinopharm sunt sigure și eficace împotriva COVID-19, dar că sunt necesare mai multe date înainte de a recomanda utilizarea acestora.

„Există o lipsă de date (…) referitoare la vârstnici şi la cei care suferă de alte boli”, a estimat Grupul Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), din cadrul OMS.

Articolul precedentRealizările și performanțele UMF Cluj-Napoca din ultimul an
Articolul următorȚeavă de gaz fisurată lângă Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală