Realizările și performanțele UMF Cluj-Napoca din ultimul an

0
165

Raportul anual privind activitatea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prezentat în ședința de Senat, la sfârșitul lunii martie, indică o direcție potrivită spre care se îndreaptă Universitatea, potrivit rectorului instituției de învățământ medical superior, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Astfel, în ciuda dificultăților din ultima perioadă, au fost obținute rezultate remarcabile, ce s-au reflectat atât în creșterea numărului de candidați la programele de studiu, cât și în rezultatele financiare obținute, deloc de neglijat.

”Realizările și performanțele universității noastre au fost împlinite printr-un efort colaborativ, de toți membrii comunității academice, cărora le mulțumesc”, scrie rectorul UMF ”Iuliu Hațieganu” pe pagina sa de Facebook.

Mai exact, rezultatele obținute la examenul național de intrare în rezidențiat clasează UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca pe primul loc în topul universităților de profil, cu cea mai mare rată de promovare și cele mai multe punctaje de peste 90%, la toate cele trei domenii.

De asemenea, Universitatea a fost listată, în unele cazuri chiar în premieră, în cele mai importante clasamente internaționale, alături de cele mai bune universități din lume, și a fost cooptată în consorțiul universitar Neurotech EU, alături de șapte dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Europa și din lume.  De altfel, UMF Cluj-Napoca este singura universitate de medicină și farmacie din România inclusă în Alianța Universităților Europene.

Totodată, aici s-a înregistrat cel mai mare număr de candidați internaționali din ultimii 6 ani, rămânând în continuare universitatea cu cei mai mulți studenți străini, cu aproape 3.000 de studenți, care provin din 62 de țări de pe 6 continente.

”În ceea ce privește cercetarea științifică, în universitatea noastră s-au derulat 81 de proiecte de cercetare, în valoare totală de aproape 90 de milioane de lei. De asemenea, pentru a facilita și a crește performanța cercetării în domeniul farmaceutic, am investit 30 de milioane de lei în înființarea Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului. Am fost printre primele instituții din țară care s-au implicat în susținerea comunității, de la primele semne ale epidemiei de COVID-19, prin sprijinirea spitalelor, a personalului medical și a persoanelor vulnerabile, cât și la nivelul comunității academice. Pentru tot efortul depus în combaterea pandemiei, am fost distinși, de către Președintele României, cu „Ordinul Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler și am fost menționați la capitolul „Exemple de bune practici” în raportul Curții de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență. Am semnat contractul de parteneriat cu UNESS International, pentru accesul studenților francofoni la platforma educațională digitală franceză SIDES NG”, mai scrie prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Pe de altă parte, rectorul UMF ”Iuliu Hațieganu” spune că tot ce s-a realizat în 2020 poate reprezenta un model pentru anii ce vin, un început pentru ce trebuie să clădit în continuare.

 

Articolul precedentAmenzi de peste 1,3 milioane lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea măsurilor de combatere a COVID-19
Articolul următorSinovac va produce două miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 pe an