Sindromul inflamator multisistemic la copii: Vaccinul Pfizer, eficient în procent de 91%

0
560

Eficiența vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva sindromului inflamator multisistemic la copii (PIMS) în categoria de vârstă 12-18 ani este de 91%, după cum reiese dintr-un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) între 1 iulie și 9 decembrie 2021 cu datele de la 24 de spitale de pediatrie din 20 de state americane, citat de Ro Vaccinare, pagina de Facebook a platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit aceleiași surse, toți pacienții din studiu ce au necesitat terapie intensivă au fost nevaccinați.

Vaccinul Comirnaty a fost autorizat pentru copiii între 5 și 11 ani abia din 2 Noiembrie 2021 în Statele Unite, așa că studiul este efectuat doar pe populația de 12-18 ani.

Sindromul inflamator multisistemic la copii este o patologie postinfecțioasă hiperinflamatorie severă care poate afecta multiple organe și sisteme, inclusiv inima, plămâni, creier, piele, ochi și sistemul gastrointestinal. PIMS poate apărea, în general, la 2-6 săptămâni de la o infecție inclusiv ușoară sau asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2, potrivit CDC.

Articolul precedentCoronavirus: 5 milioane de doze de vaccin Pfizer cumpărate de la România de către Germania
Articolul următorCertificate false de vaccinare anti-COVID: Percheziții la medici și asistenți medicali din Neamț și Iași