Sindicatele din sanatate cer aceleasi beneficii ca in invatamant

0
308

Federatia „Solidaritatea Sanitara” anunta ca are ca obiectiv, pentru 2020, obtinerea pentru salariatii din sanatate a dreptului la un tratament egal cu cei din invatamant din perspectiva momentului aplicarii in intregime a legii salarizarii la toti angajatii. in conditiile in care personalul din invatamant va beneficia incepand cu 1 septembrie 2020 de salariile de baza prevazute de lege pentru anul 2022, liderii sindicali din sanatate cer ca regimul sa fie aplicabil si salariatilor din sectorul public de sanatate.

„Obtinerea acestui drept pentru cca. 80.000 de salariati din sanatate va constitui unul dintre obiectivele principale ale actiunilor ce vor fi desfasurate de Federatia „Solidaritatea Sanitara” in prima parte a anului 2020.

Avand in vedere ca pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de utilizarea formelor de presiune sindicala la nivel maxim, invitam pe toti salariatii din Sanatate carora le este aplicabila o asemenea prevedere sa ni se alature pentru sustinerea actiunilor specifice!

Șansele de succes sunt direct proportionale cu masura in care salariatii sprijina actiunile aferente acestei solicitari”, precizeaza Federatia intr-o postare pe Facebook.

Articolul precedentAdultii care au suferit traume la nivelul genunchiului in tinerete prezinta un risc mai mare de a dezvolta artroza – studiu
Articolul următorCercetatorul chinez implicat in experimentul bebeluşilor modificaţi genetic, condamnat la trei ani de inchisoare