Simularea admiterii la UMF Cluj se va desfășura online, pe 16 mai

0
53

Contextul epidemiologic actual a determinat Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca să organizele online examenul de simulare a admiterii de anul acesta.

„Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an exigența crește, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic şi farmacist.” a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

La simulare s-au înscris 1.675 de elevi, cu 100 mai multe decât anul trecut.

Ad in title

Simularea de examen, ce va avea loc pe 16 mai, se va desfășiura pe platforma Hypertalk Education, iar un tutorial video cu utilizarea modulului de testare al platformei va fi postat pe site-ul universităţii, www.umfcluj.ro.

”Liceenii care au dorit să își verifice sau să îşi consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire online, puse la dispoziţia lor pe aceeaşi platformă. Fiecarui candidat i s-a generat un cont individual care i-a asigurat accesul pe platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacţiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire vor rămane la dispoziţia celor înscrişi, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului”, se arată într-un comunicat al Universității.

Articolul precedentCanada avertizează împotriva utilizării clorochinei pentru tratarea coronavirusului
Articolul următorCum ne protejăm când ieșim la cumpărături? Sfaturile OMS