Sibiu: Testări gratuite Babeş Papanicolaou şi HPV la Agnita

0
228

Doamnele şi domnişoarele din Agnita sunt aşteptate, în perioada 27-28 septembrie, în întervalul orar 10.00-16.00, la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, la caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin.

Programul caravanei este următorul:

– Centrul de zi Agnita (str. Mihai Viteazu nr. 9) – 27.09.2023 – intervalul orar 10.00-16.00;

– Centrul de zi Agnita (str. Mihai Viteazu nr. 9) – 28.09.2023 – intervalul orar 10.00-16.00.

Cancerul de col uterin, una dintre puţinele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce

Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea şi tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei.

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt gratuite, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Articolul precedentPreședintele Colegiului Farmaciștilor din România: Lăsați farmaciile să facă mai mult
Articolul următorCe este lavajul bronhoalveolar și care sunt avantajele acestei proceduri