Sforaitul arde caloriile!

0
178

Persoanele care sforaie mult consuma un numar mai mare de calorii decat cele care nu au astfel de probleme, potrivit unor studii realizate la Universitatea California din San Francisco.

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu un sforait puternic consuma aproximativ 2000 de calorii pe zi, in comparatie cu cele 1600 de calorii arse intr-o zi de catre cei care sforaie mai usor. Motivul consumului sporit de calorii este cresterea activitatii cerebrale, provocata de sforait. Cercetatorii au studiat 212 pacienti al caror sforait a fost asociat cu mai multe boli si dezechilibre ale organismului si au ajuns la concluzia ca odihna poate fi afectata de reactiile crescute ale sistemului nervos, cauzate de sforait.

Sforaitul afecteaza patru din zece barbati si trei femei din zece. De asemenea, fumatorii au de doua ori mai multe sanse sa sforaie in comparatie cu nefumatorii, deoarece caile lor respiratorii sunt inflamate sau blocate. Printre factorii care pot agrava sforaitul se mai numara si alcoolul, pastilele pentru somn sau dormitul pe spate.

Articolul precedentin Arad va fi amenajata o noua sectie de oncologie!
Articolul următorGonartroza – cauze si manifestari