Sfecla rosie este printre putinele legume care prin gatire nu isi pierd proprietatile nutritive. Datorita continutului de calciu, fier, vitamina A si C, acid folic, fibre, magneziu si potasiu, sfecla rosie are numeroase benefici asupra organismului. Mai exact aceasta leguma ajuta la scaderea colesterolului , la functionarea ficatului, previne aparitia cancerului, bolile de inima si calmeaza crizele de stomac.

Sfecla rosie este ideala pentru acele persoane care se lupta cu anemia, in special copiii. Fiind bogata in substante nutritive, sfecla rosie creste pofta de mancare, ajutandu-i pe cei mici sa se dezvolte armonios. Totodata, sucurile si salatele din sfecla rosie alunga starile acute de oboseala.

Persoanele care confrunta cu probleme de inima pot consuma cu incredere sfecla rosie, deoarece aceasta regleaza tensiunea arteriala si asigura o mai buna functionare a musculaturii cordului. Fibrele din sfecla rosie au capacitatea de a reduce colesterolul, potrivit unui studiu realizat pe soarecii de laborator.

in ceea ce priveste ficatul, sfecla rosie contine betanina, care asigura functionarea acestuia in parametrii normali. Atunci cand ficatul functioneaza in conditii optime, grasimile sunt distruse in mod eficient, ajuta la scaderea in greutate si previne oboseala si starea de greata. Pentru ca intr-o proportie de 80% sfecla rosie este alcatuita din fibre, aceasta are efecte benefice si asupra problemelor digestive. Sfecla rosie ajuta la tratarea ulcerului, prin reducerea aciditatii gastrice.