Sesiunea concursului de Rezidentiat va avea loc in data de 20 noiembrie 2016

0
56

Concursul National de intrare la Rezidentiat pentru Medicina, Medicina Dentara si Farmacie va avea loc pe 20 Noiembrie 2016, potrivit www.rezidentiat.ms.ro.

Conform informarii, bibliografiile si tematica pentru domeniile Medicina Dentara si Farmacie sunt identice cu cele din sesiunea din 15 Noiembrie 2015.

Pentru sesiunea de Rezidentiat din 20 noiembrie 2016 la Medicina, absolventii Universitatilor de Medicina si Farmacie au tematica si bibliografia modificate. Tematica cuprinde 50 de subiecte din specializari chirurgicale (chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, ortopedie, urologie) si medicale (cardiologie, pneumoftiziologie, pediatrie, gastroenterologie, reumatologie, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, boli infectioase,nefrologie, neurologie, hematologie).

Concursul National de intrare in Rezidentiat consta intr-un test de tip grila cu 200 de intrebari pentru care candidatii au la dispozitie 4 ore.

in anul 2016 a mai avut loc o sesiune de concurs pentru a intra la Rezidentiat pentru Medicina, organizata in centrul universitar din Tirgu-Mures, in data de 22 mai, cu scopul ca cei inscrisi sa ocupe posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea de concurs din 15 noiembrie 2015.

Articolul precedentIngrijirea corecta a tenului si demachierea – pasi esentiali
Articolul următorOMS a publicat trei Ghiduri pentru ajuta oficialitatile sa previna mortalitatea infantila si materna