Sesiune de instruire a medicilor UPU și pompierilor

0
199
foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Prima serie de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor (curs de tip „COS-DSM” – „Comandant Operațiuni de Salvare – Director Salvări Medicale) se desfășoară, până la 26 mai, la Târgu Mureș.

Evenimentul reunește ofițeri pompieri din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe.

Pregătirea cursanților, realizată cu medici experți și pompieri din Franța și
România

Cursul este structurat pe opt serii, cu scopul de a pregăti 130 pompieri din cadrul IGSU și unitățile subordonate, cu atribuții de conducere și coordonare a intervențiilor și 70 medici UPU/UPU SMURD/CPU.

Stagiile de pregătire sunt organizate prin proiectul „Multirisc Modulul III” – Activitatea 4 – Coordonarea Integrată a Acțiunilor Operative, finanțat prin POCU 2014-2020.

„Scopul acestei sesiuni de pregătire este de a dezvolta competențele personalului care asigură conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției”, precizează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România (IGSU).

Articolul precedentCând se va inaugura Banca Naţională de Multiţesut
Articolul următorSăptămâna europeană a testării pentru hepatite