Serviciile medicale private, un plus de investitiesi de calitate in sistemul de sanptate. Sute de medici, organizati intr-o noua retea

0
31

Aproape 500 de medici s-au inscris intr-o noua retea de cabinete din Romania, care are ca scop promovarea serviciilor medicale mici. Initiativa este apreciata si de presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Gheorghe Borcean, care spune ca serviciile medicale private vor aduce un plus in sistemul de sanatate romanesc.

„Este o chestiune de timp ca serviciile private sa ia amploare in Romania, aducand acel plus de investiţie, de bani şi de calitate in sistemul de sanatate romanesc. Noi facem aceeaşi medicina in public sau in privat. Organizarea actului medical difera mult şi am vrea sa fie la fel in sistemul medical”, a spus Borcean in cadrul evenimentului de lansare a unei retele de medici si cabinete.

„Este un model financiar cu focus pe medic pentru rezolvarea problemelorm şi nu pe trimiteri şi comisioane in dreapta şi in stanga. El incearca sa rezolve pacientul direct. Sunt medici de top independenţi care au cabinetele lor, la care pacientul are prioritate, are acces mai facil”, a declarat presedintele retelei, Wargha Enayati.

Articolul precedentINTERVIU EXCLUSIV PREȘEDINTE CNAS. Cum aleg mamicile modalitatea de nastere? Medicul obstetrician, influenta mai mica decat bloggeritele
Articolul următorBolile de inima, mai periculoase pentru pacientii cu cancer – studiu