VIDEO Şeful DSU, despre pacienţii COVID-19, decedaţi la Spitalul Foişor

0
105

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat referitor la pacienţii COVID-19 care au decedat la Spitalul Foişor din Bucureşti că aceştia au fost în număr de trei, doi în secţia ATI şi unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar.

” Au decedat trei pacienţi, unul înainte de a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, care a intrat în stop cardiac, înainte de a fi preluat de ambulanţă, fiind în stare critică. Alte două paciente, una în vârstă de 60 de ani şi alta în vârstă de 83 de ani au decedat la Spitalul Foişor, după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă. Prima pacientă a fost internată pe data de 10.04, la orele 19.27 şi decedată pe data de 11.04, la orele 7.52, iar a doua pacientă a fost internată în data de 11.04, la ora 0.52 şi a fost declarată decedată în data de 11.04 la ora 17.32″, a declarat dr. Raed Arafat, transmitând condoleanţe familiilor.

Şeful DSU a spus că „avem de a face cu o boală perfidă, care se agravează rapid, o boală unde pacienţii aflaţi în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Şi aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm, încercăm să salvăm cât mai multe vieţi, dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă, asta nu poate să fie imputat acţiunii de transfer al pacienţilor sau acţiunii de a prelua secţia de terapie intensivă de la Spitalul Foişor pentru a trata pacienţii COVID. De fapt, aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră şi aveam nevoie de lărgirea capacităţii de terapie intensivă, lucru pe care l-am făcut parţial, sâmbătă, prin activarea tirului de terapie intensivă de lângă Spitalul ‘Babeş’ şi care s-a umplut în câteva ore şi a doua, prin preluarea secţiei de terapie intensivă de 20 de paturi, de la Spitalul Foişor şi care a fost umplută în foarte scurt timp. Din păcate, în secţiile de terapie intensivă apar şi decese din cauza acestei boli”.

Ad in title

Articolul precedentAplicaţie de scanare a ochilor pentru depistarea coronavirusului, dezvoltată în Germania
Articolul următorMinisterul Sănătăţii: Pot face rapelul cu alt vaccin decât cel utilizat la prima doză ?