Șefa demisionară a secției ATI a Maternității Bucur, angajată la Spitalul Colțea

0
570
Foto: Wikipedia

Fosta șefă a secției de terapie intensivă a Maternității Bucur, Rodica Ologu, diagnosticată cu noul coronavirus la începutul lunii septembrie, s-a alăturat colectivului de medici al Spitalului Colțea.

Anunțul a fost făcut de Manuela Predilă, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Maternitatea Bucur.

Și asta după ce doctoriţa Rodica Ologu, infectată cu noul coronavirus, și-a dat demisia în urma acuzelor aduse de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti conforma cărora aceasta s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19.

“Atunci când (nu) îți pasă. Atunci când conduci, coordonezi și manageriezi. Medicul ATI , șef de secție la Maternitatea Bucur , diagnosticat cu COVID în urma cu circa o lună, medicul care conform comunicatului oficial al conducerii unității sanitare ‘s-a prezentat cu bună știință infectat la serviciu și nu a completat în mod intenționat foaia de temperatură ca să-și infecteze colegii’ , medicul și colegul Rodica Ologu, medic primar ATI al cărei profesionalism este recunoscut, este de astăzi membru al unui alt colectiv. Colectivul de medici al Spitalului Colțea nu s-a temut că un medic COVID de 7 luni îl va infecta în mod intenționat. Au primit-o cu brațele deschise pe dr Rodica Ologu , medic primar ATI . Rămânem intoteauna colegi , dr Rodica Ologu! Nu ar fi trebuit să fie așa, dar … SUCCES!”, a scris Manuela Predilă, pe pagina sa de Facebook.

În contextul reacției Spitalului “Sfântul Ioan” față de infectarea șefei secției ATI,  un medic cardiolog intervenţionist, angajat al Spitalului “Sfântul Ioan” din Capitală, a înaintat o petiţie online în semn de solidaritate cu şefa Secţiei ATI de la Maternitatea “Bucur”, despre care conducerea spitalului a spus că s-a prezentat la serviciu deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19.

Petiția face referire la faptul că dr. Rodica Ologu, şefa Secţiei ATI de la Maternitatea „Bucur”, nu poate fi învinovăţită pentru că s-a îmbolnăvit.

Cardiologul intervenţionist Maged Mokbel, de origine din Egipt, este stabilit de 11 ani în România, iar în urma cu aproximativ un an, a fost angajat prin concurs la Spitalul “Sfântul Ioan” din Bucureşti, înainte lucrând la un spital privat din Sibiu.

Pe lângă petiţie, cardiologul intervenţionist Maged Mokbel a declarat pentru Sănătatea TV şi RoHealthReview.ro că a lăsat un memoriu la Colegiul Medicilor din Bucureşti și a fost la Direcţia de Sănătate Publică să întrebe care este situaţia în secţia în care lucrează, “pentru siguranţa mea personală”.

În plus, medicul Maged Mokbel cere ca nicio persoană fără mască să nu mai aibă acces în Spital, să fie respectate şi regulile interioare şi cele date de Ministerul Sănătăţii, dar şi circuitul pacienţilor.

Petiţia online a fost semnată până acum de câteva zeci de persoane, printre ele aflându-se mai mulţi nemulţumiţi.

Articolul precedentDiana Loreta Păun: Bolile reumatice trebuie să ocupe un capitol important în strategia națională de sănătate
Articolul următorCrucea Roșie: În 2019, doar 1 din 6 persoane a beneficiat de prim ajutor de la cei prezenți la accident