Șef lucr. dr. Beatrice Mahler: Sper că românii își vor vaccina anti-COVID copiii

0
151

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat că cei mai mulți dintre cei care au venit să se vaccineze împotriva COVID-19 au fost adulții care au copii cu vârste curprinse între 12 și 18 ani, iar dacă și-au dorit protecție pentru ei, e normal să-și dorească la fel și pentru copiii lor.

„Eu sper că își vor vaccina copiii pentru că, din ce am văzut, persoanele care s-au prezentat la vaccinare au fost în majoritate din categoria de vârstă adultă, persoane care au copii între 12 și 18 ani și atunci, atâta timp cât eu vreau să mă protejez și înțeleg nevoia de protecție, cu siguranță vreau să îi asigur aceleași condiții și copilului meu și probabil că o să întreb mai mult fiind vorba de copilul meu, dar cu siguranță voi dori să fac tot ce se poate ca el să fie protejat”, a spus şef lucr. dr. Beatrice Mahler, la un post de televiziune.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a afirmat și că e nevoie ca părintele să știe exact ce indicații are vaccinul.

„Am văzut că la orice copil vaccinarea pe care o administrăm în acest moment la grupele de vârstă tinere răspunsul prin anticorpi este mult mai eficient decât la vârstnici, iar reacțiile adverse nu sunt atât de evidente sau atât de semnificative încât să ne sperie să nu facem vaccinul”, a mai spus Mahler.

 

Articolul precedentOrganizatorii evenimentelor cu participarea doar a celor vaccinaţi, amendaţi dacă nu respectă condiţia
Articolul următorO majoritate a germanilor consideră că ridicarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi ar fi greşită