Șef lucr. dr. Beatrice Mahler: Internările de pacienți tineri cu saturație de oxigen scăzută, în creșetere

0
274

În ultimele trei zile, a crescut numărul pacienților tineri, care ajung la spital cu forme severe de COVID-19, a precizat Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare. Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a declarat, duminică, la un post de televiziune, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

„De aproximativ trei săptămâni lucrurile o luaseră într-o direcție bună, o scădere treptată a numărului de pacienți, însă în această săptămână și mai ales ultimele trei zile au însemnat o creștere a adresabilității către Institutul ”Marius Nasta” a pacientului cu forme severe de COVID”, a completat Șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler: „E o îngrijorare permanentă, o teamă că vom ajunge din nou la momentul noiembrie”

„E o îngrijorare permanentă, o teamă că vom ajunge din nou la momentul noiembrie – și sperăm să nu ajungem într-o situație mai gravă decât cea pe care am lăsat-o în luna noiembrie, în care să nu avem locuri pentru pacienți, în care să solicităm transferuri pentru pacienții din terapie intensivă. E o situație pe care nu ne-o dorim, este o situație care va crește stresul și managementul acestor pacienți”, a precizat Șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală a explicat că vaccinarea anti-COVID-19 ne poate ofi speranța spre normalitate.

„Terapia profilactică pe care o oferă vaccinul este cea care ne poate oferi speranța de normalitate, de trecere prin această pandemie. Vedem că persoanele care au fost vaccinate au un risc foarte mic și dezvoltă cel mult forme ușoare de infecție și este nevoie să creștem numărul de persoane care se vaccinează, sigur, în concordanță cu dozele de vaccin pe care le avem”, a explicat managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală.

Articolul precedentÎn ce judeţe mai sunt locuri disponibile pentru imunizarea anti-COVID-19 cu vaccinul Pfizer. Anunțul CNCAV
Articolul următorMinisterul Sănătății, precizări despre noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie