În ce judeţe mai sunt locuri disponibile pentru imunizarea anti-COVID-19 cu vaccinul Pfizer. Anunțul CNCAV

0
62

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că 145.981 de persoane s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu serul produs de Pfizer/BioNTech, după ce programările s-au reluat sâmbătă, fiind disponibile 156.000 de locuri.

Conform CNCAV, duminică, la ora 13.00, mai erau disponibile locuri pentru vaccinare în doar 17 județe: Botoșani, Buzău, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea anti-COVID-19 cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, a anunţat CNCAV. În această etapă se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Ad in title

Conform CNCAV, acţiunea de vaccinare a personalului didactic continuă la nivel naţional, până în 10 martie. De asemenea, continuă vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost. În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, în 27 decembrie, și până sâmbătă, 27 februarie, au fost vaccinate peste 905.000 de persoane, potrivit datelor transmise de Comitetul de coordonare a vaccinării.

O nouă tranşă de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech, constând în 214.110 doze, soseşte, luni, în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, anunță Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Articolul precedentCNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, de 214.110 doze, soseşte, luni, în ţară
Articolul următorȘef lucr. dr. Beatrice Mahler: Internările de pacienți tineri cu saturație de oxigen scăzută, în creșetere