Securitatea produselor este dezbatuta la Summit-ul UE – China – SUA

0
185

Comisia Europeana organizeaza la Bruxelles primul summit UE-China-SUA, in care vor fi abordate teme referitoare la securitatea produselor, stabilirea standardelor de siguranta si facilitarea schimbului de informatii privind securitatea alimentara.

Aproximativ 50% dintre produsele retrase de pe piata din statele membre UE sunt de provenienta chineza, potrivit datelor furnizate de RAPEX, un sistem de alerta a produselor de consum periculoase, al Comisiei Europene. in luna septembrie, in China, specialistii au descoperit ca laptele praf era contaminat cu melamina, ceea ce a provocat decesul a patru bebelusi si spitalizarea a aproape 53.000 de copii. Incidentul a reprezentat un semnal de alarma la nivel international si a determinat scaderea increderii in produsele chinezesti. in prezent insa, exista un flux comercial foarte mare de bunuri de consum de origine chineza.

in cadrul summitului, vor fi luate in considerare standardele din noua legislatie SUA cu privire la securitatea produselor. De asemenea, va putea fi facilitat schimbul de informatii privind retragerea produselor si a datelor despre produsele care pot prezenta riscuri pentru consumatori. Activitatile fac parte dintr-o serie ampla de evenimente, ce vor avea loc in cadrul Saptamanii securitatii produselor, in perioada 17-21 noiembrie.

Articolul precedentControl la Facultatile de Medicina din tara
Articolul următorGripa aviara revine in Thailanda dupa zece luni