Sectia TBC a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita intra in consolidare

0
31

Sectia TBC a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita va fi consolidata si reparata. in plus, va fi realizata reabilitarea termica integrala a fatadelor, planseelor si a interioarelor, dar si refacerea instalatiilor electrice si sanitara.

”Toate acestea vor duce la o reducere a consumului anual de energie din surse neregenerabile cu minim 90% si la reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera cu minim 7️9%!”, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Bistrita.

Contractul, in valoare de 630.000 de euro, finantat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud in colaborare cu Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a fost semnat.

La ceremonia de semnare a contractului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţa din Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat ca a purtat mai multe discuţii cu medicii de familie din judeţ, dar ca niciunul dintre aceştia nu şi-a aratat disponibilitatea de a lucra cu linia de garda a spitalului in Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), pentru cazurile medicale cod alb sau albastru. Aceasta cu toate ca, din punct de vedere financiar, ar fi platiţi „foarte bine”.

Potrivit site-ului Casei Judeţene de Asigurari de Sanatate Bistriţa-Nasaud, in judeţ exista 135 de medici de familie care au contract cu Casa, dintre care 40 au cabinete in municipiul Bistriţa.

Articolul precedentRata bolilor hepaticesi a deceselor cauzate de alcool, in crestere in SUA – studiu
Articolul următorINTERVIU cu Paula Rusu: La un an de cand Legea Tuberculozei a fost votata, nu are inca norme de aplicare